Ervaar kwaliteit & service

G3 - R115 regeling

Autogas is minder schadelijk voor het milieu dan andere fossiele brandstoffen, vandaar dat de Nederlandse overheid het gebruik van deze brandstof stimuleert. Daarom heeft 'Den Haag' in 1997 de G3-regeling ingevoerd.

Auto's die een eerste toelating hebben na 01-01-2015 moeten zijn voorzien van een R115 goedgekeurd systeem om voordeel te hebben op de houderschapsbelasting.

De G3 / R115 -regeling geeft een korting van € 317,- per jaar op de normale houderschapsbelasting voor auto’s op autogas. In de praktijk betekent dit dat de extra autogas-toeslag op de houderschapsbelasting voor een groot deel - en soms helemaal - wegvalt. Hierdoor is het gemiddeld omslagpunt nu is gedaald naar zo'n 12.000 kilometer per jaar. Dit betekent dat u geen kilometervreter hoeft te zijn om met autogas uw voordeel op de autokosten te doen.

Een G3 / R115 -systeem is niet verder af te stellen. Dit om te voorkomen dat ongekwalificeerde mensen het systeem verkeerd behandelen.G3 autogassystemen, ook wel het 3e generatie systeem genoemd, is volledig computer gestuurd. Het systeem houd zelf afwijkingen bij. Dit resulteert in een optimaal motorvermogen en een gunstig brandstof verbruik met goede uitlaatgas emissies. Treden er toch afwijkingen op, dan zal de bestuurder gewaarschuwd worden en zal, indien nodig, automatisch teruggeschakeld worden naar benzine.

Auto's die op benzine voldoen aan de 94/12-norm en volgens onderstaande merkentabel ( vanaf het modeljaar 1995 ) kunnen worden voorzien van G3 lpg systeem.

Mercedes G

LPG inbouw

Merk:

Mercedes

Type:

G

Motorcode:

Verschillende motor varianten, 

Vermogen volgens specificaties:

- - - - -

Bouwjaar:

1978 >

LPG systeem:

Prins VSI 2.0 / standalone injectie optie: Valvecare , verschillende tankopties mogelijk

Meer informatie >

Hoe beoordelen klanten ons?

Schrijf een review

Previous Next