Ervaar kwaliteit en service

Valve-care

Valve-Care is een uniek additieven doseersysteem exclusief ontwikkeld voor Prins systeem VSI 2. Het systeem is geschikt voor alle verbrandingsmotoren met indirecte benzine injectie motoren. Het doel van ValveCare is het in de juiste hoeveelheid doseren van het ValveCare additief, welke klep- en klepzitting slijtage tegengaat.

Waarom ValveCare ? 

Met het ValveCare doseersysteem kunnen deze additieven alsnog, exact gedoseerd, geïnjecteerd worden samen met het LPG of CNG en kan overmatige slijtage tegengegaan worden. Andere merken in de markt hebben ook klepsmeersystemen echter niet geïntegreerd in het gas systeem en de meeste ook geen dosering gescheiden op elke cilinder ingespoten.
Vanwege bovenstaande kunnen wij u een Valve-care cilinderkop garantie aanbieden voor een bepaalde looptijd van voertuigen welke nog in de fabriekgarantie zitten.( zie valve-care garantie)
 

   


  Voordelen tenopzichte van andere merken op een rijtje 

  • Toepasbaar op alle motoren, behalve direct injectie motoren, met een Prins systeem 
  • Altijd de juiste dosering ValveCare additief berekend op actueel brandstofverbruik 
  • Geinteregeerd in het systeem waardoor er ook diagnose mogelijk is en indien problemen zijn het lpg systeem uitschakelt om gevolg schade te voorkomen  
  • Verminderd slijtage van kleppen en klepzittingen 
  • Volledig automatische werking (inschakeling – dosering – uitschakeling) 
  • Ook geschikt voor turbomotoren 
  • Werkt ook wanneer de motor zwaar belast wordt 
  • Gelijkmatige spreiding van smering over alle cilinders door middel van unieke verdeelunit 
  • Informatie over leeg ValveCare reservoir middels de LPG schakelaar op het dashboard

  Werking

  Het ValveCare doseersysteem bestaat uit een additieven doseerpomp met een verdeelunit. Zodra de auto overschakelt naar het rijden op LPG/CNG, wordt de doseerpomp automatisch ingeschakeld. Deze pompt het ValveCare additief onder druk richting de verdeelunit. De ValveCare verdeelunit zorgt voor een 100% verdeling van het ValveCare additief over alle cilinders (tot en met 10 cilinders). Het ValveCare systeem communiceert rechtstreeks met het Prins systeem in het voertuig en zal in geval van een leeg ValveCare reservoir de klant waarschuwen door middel van piepsignalen uit de schakelaar van het Prins systeem op het dashboard. Bij een leeg reservoir schakelt het systeem na 60 minuten automatisch terug naar benzine om de motor optimaal te beschermen. De berijder kan eventueel zelf eenvoudig het reservoir verwisselen voor een nieuwe navulling of langs gaan bij een erkende Prins dealer. Het ValveCare systeem is uniek omdat de gedoseerde hoeveelheid additief wordt berekend aan de hand van de motorlast/belasting en vervolgens 100% gelijkmatig wordt verdeeld over de cilinders. Gevolg hiervan is dat de motor te allen tijde door de juiste hoeveelheid additief wordt beschermd, zelfs bij turbomotoren en hoge belastingen. Doordat exact de juiste hoeveelheid additief wordt gedoseerd is het systeem ook erg economisch in het verbruik van het additief.

  Opel Grandland X 1,2 Turbo 96 KW Euro-6

  LPG inbouw

  Merk:                                                                             

  Opel

  Type:

  Grandland X

  Motorcode:

  B12XHT / HN05 (EURO-6, CO2 121 g/km)

  Vermogen volgens specificaties:

  96 KW 5500 RPM / 230 NM 1750 RPM

  Bouwjaar:

  2017 >

  LPG systeem:

  Prins VSI-DI 2.0 R115 ,79 liter verzonken inbouw (geen vloer aanpassing), ledig gewicht +/- 1270 kg + 63 voor LPG installatie

  Meer informatie >